Yleishaku lomille on kolme kertaa vuodessa. Maaliskuussa haetaan kesän (kesäkuu-syyskuu) tuetuille lomille. Elokuussa haetaan syksyn (lokakuu-joulukuu) tuetuille lomille ja marraskuussa haetaan kevään (tammikuu-toukokuu) tuetuille lomille. Lomalle voi hakea netin kautta sähköisesti tai paperilomakkeella. Hyvinvointilomien puhelinpalvelu (puh. 010 830 3400 ) auttaa ja opastaa kaikissa hakemiseen ja lomaan liittyvissä kysymyksissä arkisin klo 9-12.

Lomatukea voivat hakea kaikki Suomessa vakituisesti asuvat kansalaiset. Tuetun loman voi saada korkeintaan joka toinen vuosi. Lomien välillä pitää olla kokonainen kalenterivuosi.

Tuettu loma on yleensä yleensä viisi täysihoitovuorokautta. Siihen sisältyy aamiainen, lounas ja päivällinen. Majoitus on kahden hengen huoneissa. Perhelomilla majoitutaan perhehuoneissa. Yhteistä, ohjattua ohjelmaa on kaksi kertaa päivässä. Perhelomilla on lisäksi kaksi kertaa kahden tunnin lastenhoito 3-6 -vuotiaille lapsille.