Hyvinvointilomat tarjoaa kesätöitä nuorille

Nuoret saavat tutustua sosiaaliseen lomatoimintaan. He oppivat monipuolisesti erilaisin toimistotehtäviin ja lomatoiminnan esittelyyn Hakaniemen torilla.

– Saimme keväällä yhteydenottoja monilta nuorilta. He kysyivät kesätyömahdollisuudesta Hyvinvointilomissa. Helsingin, Vantaan ja Espoon kaupunkien kesätyöseteli tukee kolmellasadalla eurolla 15-17 vuotiaiden työllistymistä. Nuorten kanssa solmitaan työehtosopimuksen mukainen työsopimus vähintään kahdeksi viikoksi. Päivittäinen työaika on viisi tuntia, Hyvinvointilomien puheenjohtaja Sara Paavolainen kertoo.

hyvinvointilomat kesä 2016 136 kotisivut

Nuorten kesätyöpaikoista on pula

Hyvinvointilomat tarjoaa työpaikan kesän aikana noin kymmenelle työntekijälle. Näinä aikoina kesätyöpaikan löytäminen on ollut vaikeaa.

– Nuoret ja heidän vanhemmat ovat olleet todella iloisia tästä työmahdollisuudesta. Myös Hyvinvointilomat hyötyvät nuorten työpanoksesta. Nuoret ovat oppineet tekemään erilaisia toimistotöitä. Tallentamaan lomalaisten kirjallisia palautteita, monistamaan ja postittamaan. Nuoret osallistuivat myös yhden ison tilaisuuden suunnitteluun ja järjestämiseen.

Sään salliessa nuoret esittelevät tuettua lomatoimintaa Hakaniemen torilla, Sara Paavolainen sanoo innostuneena.

hyvinvointilomat kesä 2016 147kotisivut

Tuettua lomatoimintaa ei tunneta

Hyvinvointilomat järjestää tuettuja lomia Raha-automaattiyhdistyksen avustuksella. Viime vuonna lomaa haki 42 000 Suomessa vakituisesti asuvaa henkilöä. Loman sai 16 000 ihmistä.

– Hyvinvointilomille tuli viime vuonna ennätyksellinen määrä lomahakemuksia. Silti ongelmana on, että suurin osa suomalaisista, arviolta yli yhdeksänkymmentä prosenttia, ei tiedä mitään tuetusta lomatoiminnasta.

Toinen ongelma liittyy köyhyyden lisääntymiseen. Osalla loman saaneista ei ole varaa lähteä lomalle, vaikka

viiden täysihoitovuorokauden maksu on aikuisilta noin sata euroa. Lapset pääsevät maksutta. Valitettavasti monissa kunnissa ei ole käytössä harkinnanvarasta toimeentulotukea tähän tarkoitukseen. Helsingissä sosiaalitoimen asiakkaan osallistumismaksun maksaa kaupunki, Sara Paavolainen toteaa.

Seuraavan kerran tuettuja lomia voi hakea Hyvinvointilomien kautta elokuussa, jolloin haettavana on syksyn ja joulun ajan lomat. Lomille voi hakea sähköisesti tai paperihakemuksella.

hyvinvointilomat kesä 2016 163kotisivut

Hyvinvointilomien esittelypiste on arkisin Hakaniemen torilla heinäkuun loppuun, jos vain sää sen sallii.