HAE TUETULLE TÄYSIHOITOLOMALLE

Loka-joulukuun lomiemme hakuaika
on käynnissä 31.8. saakka!

Alla olevan esitteen kautta pääset loman nimeä klikkaamalla täyttämään sähköisen hakemuksen.

 

Yhteistyökumppaniemme (esim. erilaiset yhdistykset ja yhteisöt) kanssa toteutettaville lomajaksoille voit hakea sähköisen hakemuksen kautta. Hakuajat vaihtelevat lomajaksoittain.

Tuetun loman saaminen ei edellytä yhteistyökumppanitahon jäsenyyttä.

 

 

Jokainen hakemus käsitellään yksilöllisesti ja luottamuksellisesti. Lomahakemukset on täytettävä huolellisesti. Puutteellisia hakemuksia emme voi käsitellä. Kiinnitäthän huomiota hakemuksen perusteluihin. Tuettu loma on mahdollista saada joka toinen vuosi, eli mikäli olet edellisen kerran ollut tuetulla lomalla vuonna 2016, voit hakea lomalle vuonna 2018.

Loman kustannuksista peritään omavastuuosuus, joka vaihtelee lomakohteittain 50€ – 125€/aikuinen/5 vrk. Alle 16-vuotiaat lomailevat maksutta huoltajan kanssa.

 

Voit tutustua lomateemojen sisältöihin täällä

Kunkin lomajakson malliohjelma löytyy sähköisen hakulomakkeen kautta lomakohteen nimeä klikkaamalla. Pidätämme oikeuden ohjelman muutoksiin.

Ohjeet hakemuksen täyttämiseen

 

Henkilötiedot

Hakemus on täytettävä huolellisesti, puutteellisia hakemuksia ei voida käsitellä.

Hakemukselle on täytettävä henkilötiedot täydellisinä: etunimi, sukunimi, henkilötunnus (loppuosineen), puhelinnumero sekä osoitetiedot. Mikäli haluat kutsun ja laskun tuetusta lomasta sähköpostitse, ilmoitathan sähköpostiosoitteesi hakemuksella. Hakemuksen lähettämisen jälkeen saat sähköpostiisi vahvistuspyynnön. Mikäli vahvistat sähköpostiosoitteesi painamalla viestissä olevaa linkkiä ja tulet valituksi lomalle, saat kutsun ja laskun sähköpostitse kahtena erillisenä viestinä PDF-muodossa osoitteesta: no-reply@lomajarjestot.fi. Tarkistathan sähköpostisi roskaposti säännöllisesti, ettei myöntävä lomapäätöksesi mene roskapostiin tietokoneesi asetusten takia. Jos et käytä sähköpostiasi säännöllisesti tai jostain muusta syystä toivot saavasi mahdollisen tiedon myönnetystä lomasta kotiosoitteeseesi, sähköpostiosoitetta ei täytetä hakemukselle.

Puolison henkilötietoja ei täytetä hakemukselle, mikäli hän ei hae lomaa.

Alaikäiset voivat hakea lomaa huoltajan tai isovanhemman kanssa. Hakemukselle on merkittävä myös lasten osalta etunimi-, sukunimi, henkilötunnus (myös loppuosa) sekä tieto mahdollisista apuvälineistä tai erikoisruokavalioista.

 

Lomakohteet ja -ajat

Hakemukseen on hyvä laittaa vaihtoehtoja lomien ajankohdista ja lomakohteista.

Tutustu lomakohteisiin etukäteen kotisivuillamme. Lomajakson malliohjelma löytyy sähköisen hakulomakkeen kautta lomakohteen nimeä klikkaamalla. Pidätämme oikeuden ohjelman muutoksiin.

Majoitus on aikuislomajaksoilla jaetuissa kahden hengen huoneissa. Lapsiperhelomilla majoitus on perhehuoneissa (vaihtelee lomakohteittain). Suurperheiden kannattaa hakea ensisijaisesti urheiluopistoihin, Lomakeskus Huhmariin, Kylpylähotelli Rauhalahteen sekä Kylpylähotelli Summassaareen. Näissä lomakohteissa on isoja perhehuoneita.

Mikäli toivot majoitusta yhden hengen huoneessa, otathan mahdollisen myönteisen lomapäätöksen saatuasi yhteyttä suoraan lomakohteeseen tiedustellaksesi tätä majoitusmahdollisuutta sekä sen lisäkustannusta. Lomakohteen perimä lisämaksu tulee maksettavaksi lomakohteessa paikan päällä.

 

Tulotiedot ja velat

Tulotiedot ilmoitetaan euromääräisenä kuukauden nettotulona. Hakemukselle ei merkitä lapsilisiä. Velat  ja lainanhoitokulut/kk merkitään euromääräisinä

Puolison tai avopuolison tulotiedot on täytettävä hakemukselle, vaikka hän ei olisi hakemassa tuettua lomaa.

Jos isovanhemmat/-vanhempi hakee lapsiperhelomaa lastenlasten kanssa, tulee isovanhempien hakemukselle merkitä lapsen etu- ja sukunimi, henkilötunnus (myös loppuosa) sekä tieto mahdollisista apuvälineistä tai erikoisruokavalioista. Hakemukselle tulee myös merkitä lasten huoltajien nettotulotiedot/kk sekä mahdolliset velat. Hakemuksella ilmoitetut velat huomioidaan päätöksiä tehtäessä.

 

Aikaisemmat tuetut lomat

Hakemuksessa on ilmoitettava aiemmin myönnetyt tuetut lomat.

Lomatoiminnan asiakasrekisterijärjestelmämme tarkistaa tiedon hakijalle aikaisemmin myönnetyistä tuetuista lomista myös muiden lomajärjestöjen osalta.

 

Perustelut lomatuen tarpeelle

Hakemuksen perustelut ovat välttämättömät tuetun loman myöntämisen kannalta. Jokainen hakemus käsitellään luottamuksellisesti.

Perustelut -osiossa hakija avaa omin sanoin taloudellista, terveydellistä ja sosiaalista elämäntilannettaan. Hakemukseen on merkittävä sellaiset terveyteen liittyvät seikat, jotka lomakohteen on hyvä huomioida (mm. pyörätuoli, rollaattori, erityisruokavaliot jne.). Aikuisilta edellytetään omatoimista selviytymistä mm. liikkumisesta sekä lääkkeiden ottamisesta. Lapsiperhelomilla lapset ovat huoltajan vastuulla.

Lemmikkieläinten mukaan ottamisesta lomajaksoille on ilmoitettava hakemuksessa. Asiasta on sovittava etukäteen lomakohteen kanssa. Lomakohteen perimä lisämaksu lemmikkieläimestä tulee maksettavaksi suoraan lomakohteeseen.

 

Päätöksistä ilmoittaminen

Hyvinvointilomat ilmoittaa tuetun loman saaneille myönteisestä päätöksestä hakuajan päättymisen jälkeisen kuukauden loppuun mennessä. Kielteisistä päätöksistä ei ilmoiteta. Hakija voi tiedustella hakemuksensa tilannetta puh. 010 830 3400 (ma-pe klo 9-12) tai toimisto@hyvinvointilomat.fi.

Jos joillekin lomajaksoille jää vapaita paikkoja, tiedotamme niistä kotisivuillamme. Näille lomajaksoille voi hakea varsinaisen hakuajan päätyttyä.

 

Matkakustannukset

Loman matkakustannukset kuuluvat lomalaiselle. Loman kustannuksiin voi saada tukea kunnan sosiaalitoimen, seurakunnan tai jonkun muun tahon (säätiö, yhdistys…) kautta. Tiedustele tätä mahdollisuutta kuntasi sosiaalitoimistosta.

||Lapsena kesän kohokohta oli se kun vanhemmilla oli kaksi viikkoa lomaa ja mentiin Karjalan evakkoukin rakentamalle mökille. ||

Sara Paavolainen, hallituksen puheenjohtaja, Hyvinvointilomat

Skye-Laurel-White

||Mökkiloma yhdessä serkkujen kanssa oli kuin paratiisista. ||

Sara Paavolainen, hallituksen puheenjohtaja, Hyvinvointilomat

Skye-Laurel-White