HAE TUETULLE TÄYSIHOITOLOMALLE

Talven ja kevään 2020 yleishaun lomiemme hakuaika on käynnissä 30.11. saakka!

Alla olevan esitteen kautta pääset lomajakson nimeä klikkaamalla tutustumaan loman alustavaan malliohjelmaan ja täyttämään sähköisen hakemuksen.

Talven ja kevään 2020 tuettujen lomien esite 

Huom! Postin 11.11.2019 alkava lakko voi aiheuttaa useiden viikkojen viivästyksiä postinjakeluun. Sen vuoksi kehoitamme talven ja kevään lomille hakevia lähettämään hakemuksensa sähköisesti.

Tuettu loma on mahdollista saada joka toinen vuosi, eli mikäli olet edellisen kerran ollut tuetulla lomalla vuonna 2018, voit hakea lomalle vuonna 2020.

Ilmoitamme loman saaneille joulukuun loppuun mennessä.
Varasijoilla olevilla on mahdollisuus saada loma peruutuspaikan kautta vielä noin kolme viikkoa ennen lomaa. Hakijamäärien vuoksi voimme ilmoittaa vain hyväksyvistä päätöksistä. Voit tiedustella oman hakemuksesi tilannetta toimistoltamme puh. 010 830 3400 (ma-pe klo 9-12) tai toimisto@hyvinvointilomat.fi.

 Lomien hakuajat

Hyvinvointilomien toiminta koostuu kahdesta osasta: yleishaun lomista ja yhteistyökumppanien kanssa toteutettavista lomista. Yhteistyökumppanitahoja ovat esim. erilaiset yhdistykset ja yhteisöt.

Yleishaun lomillemme on kolme hakuaikaa: marraskuussa haetaan tammi-toukokuun lomille, maaliskuussa haetaan kesä-syyskuun lomille ja elokuussa haetaan loka-joulukuun lomille.

Yhteistyökumppanien kanssa toteutettavien lomien hakuajat vaihtelevat lomajaksoittain. Myös nämä lomat ovat avoimesti haettavissa ja loman saaminen ei edellytä yhteistyökumppanitahon jäsenyyttä.

Lisätietoa lomista saat sähköisen hakemuksen kautta.

 

Voit tutustua lomateemojen sisältöihin täällä

Hakemuksen täyttäminen
 

 Jokainen hakemus käsitellään yksilöllisesti ja luottamuksellisesti. Lomahakemukset on täytettävä huolellisesti. Puutteellisia hakemuksia emme voi käsitellä. Kiinnitäthän huomiota hakemuksen perusteluihin.

Tulostettava ohje tuetun loman hakemuksen täyttämiseen

 

Henkilötiedot
 

Hakemukselle on täytettävä henkilötiedot täydellisinä: etunimi, sukunimi, henkilötunnus (loppuosineen), puhelinnumero sekä osoitetiedot. Mikäli haluat kutsun ja laskun tuetusta lomasta sähköpostitse, ilmoitathan sähköpostiosoitteesi hakemuksella. Hakemuksen lähettämisen jälkeen saat sähköpostiisi vahvistuspyynnön. Mikäli vahvistat sähköpostiosoitteesi painamalla viestissä olevaa linkkiä ja tulet valituksi lomalle, saat kutsun ja laskun sähköpostitse kahtena erillisenä viestinä PDF-muodossa osoitteesta: no-reply@lomajarjestot.fi. Tarkistathan sähköpostisi roskaposti säännöllisesti, ettei myöntävä lomapäätöksesi mene roskapostiin tietokoneesi asetusten takia. Älä täytä sähköpostiosoitetta hakemuksellesi, jos et käytä sähköpostiasi säännöllisesti tai jostain muusta syystä toivot saavasi mahdollisen tiedon myönnetystä lomasta kotiosoitteeseesi.

Samassa taloudessa asuvien henkilötiedot täytetään yhteiselle hakemukselle. Puolison henkilötietoja ei täytetä hakemukselle, mikäli hän ei hae lomaa.

Alaikäiset voivat hakea lomaa huoltajan tai isovanhemman kanssa. Hakemukselle on merkittävä myös lasten osalta etunimi-, sukunimi, henkilötunnus (myös loppuosa) sekä tieto mahdollisista apuvälineistä tai erikoisruokavalioista.

Jos olet hakemassa lomaa ystäväsi kanssa, teidän molempien tulee täyttää omat hakemukset. Merkitsettehän toistenne nimet hakemuksen “Haen lomaa ystävän/ystäväperheen kanssa” -osioon. Tällöin voimme mahdollisuuksien mukaan ottaa huomioon toiveenne päätöksentekovaiheessa. Huomioittehan kuitenkin, että lomat myönnetään aina henkilökohtaisesti taloudellisin, terveydellisin ja sosiaalisin perustein.

 

Lomakohteet ja -ajat
 

 Laitathan hakemuksellesi eri vaihtoehtoja lomien ajankohdista ja lomakohteista.

Tutustu lomakohteisiin etukäteen kotisivuillamme. Lomajakson malliohjelman löydät sähköisen hakulomakkeen kautta lomakohteen nimeä klikkaamalla. Pidätämme oikeuden ohjelman muutoksiin.

Aikuislomillamme majoitutaan jaetuissa kahden hengen huoneissa. Lapsiperhelomilla majoitus on perhehuoneissa (vaihtelee lomakohteittain). Suurperheiden kannattaa hakea ensisijaisesti urheiluopistoihin, Lomakeskus Huhmariin, Kylpylähotelli Rauhalahteen sekä Kylpylähotelli Summassaareen. Näissä lomakohteissa on isoja perhehuoneita.

Mikäli toivot majoitusta yhden hengen huoneessa, otathan mahdollisen myönteisen lomapäätöksen saatuasi yhteyttä suoraan lomakohteeseen tiedustellaksesi tätä majoitusmahdollisuutta sekä sen lisäkustannusta. Lomakohteen perimä lisämaksu tulee maksettavaksi lomakohteessa paikan päällä.

 

Tulotiedot ja velat
 

Tulotiedot ilmoitetaan euromääräisenä kuukauden nettotulona. Hakemukselle ei merkitä lapsilisiä. Velat  ja lainanhoitokulut/kk merkitään euromääräisinä

Puolison tai avopuolison tulotiedot on täytettävä hakemukselle, vaikka hän ei olisi hakemassa tuettua lomaa.

Jos isovanhemmat/-vanhempi hakee lapsiperhelomaa lastenlasten kanssa, tulee isovanhempien hakemukselle merkitä lapsen etu- ja sukunimi, henkilötunnus (myös loppuosa) sekä tieto mahdollisista apuvälineistä tai erikoisruokavalioista. Lasten huoltajien nettotulotiedot/kk ja mahdolliset velat tulee merkitä hakemuksen Taloudelliset perustelut -osioon. Hakemuksella ilmoitetut velat huomioidaan päätöksiä tehtäessä.

 

Aikaisemmat tuetut lomat 
 

Merkitse hakemuksellesi mahdolliset aiemmin myönnetyt tuetut lomat.

Lomatoiminnan asiakasrekisterijärjestelmämme tarkistaa tiedon hakijalle aikaisemmin myönnetyistä tuetuista lomista myös muiden lomajärjestöjen osalta.

 

Perustelut lomatuen tarpeelle
 

Hakemuksen perustelut ovat välttämättömät tuetun loman myöntämisen kannalta. Jokainen hakemus käsitellään luottamuksellisesti.

Perustelut -osiossa voit omin sanoin avata taloudellista, terveydellistä ja sosiaalista elämäntilannettasi. Merkitsethän hakemukselle kaikki sellaiset terveyteen liittyvät seikat, jotka lomakohteen on hyvä huomioida (mm. pyörätuoli, rollaattori, erityisruokavaliot jne.). Aikuisilta edellytetään omatoimista selviytymistä mm. liikkumisesta sekä lääkkeiden ottamisesta. Lapsiperhelomilla lapset ovat huoltajan vastuulla.

Lemmikkieläinten mukaan ottamisesta lomajaksoille on ilmoitettava hakemuksella. Asiasta on sovittava etukäteen lomakohteen kanssa. Lomakohteen perimä lisämaksu lemmikkieläimestä tulee maksettavaksi suoraan lomakohteeseen.

 

Päätöksistä ilmoittaminen
 

Ilmoitamme tuetun loman saaneille myönteisestä päätöksestä hakuajan päättymisen jälkeisen kuukauden loppuun mennessä. Hakijamäärien vuoksi voimme ilmoittaa vain hyväksyvistä päätöksistä. Halutessasi voit tiedustella hakemuksesi tilannetta puh. 010 830 3400 (ma-pe klo 9-12) tai toimisto@hyvinvointilomat.fi.

Jos joillekin lomajaksoille jää vapaita paikkoja, tiedotamme niistä kotisivuillamme. Näille lomajaksoille voi hakea varsinaisen hakuajan päätyttyä.

 

Matkakustannukset
 

Loman matkakustannukset kuuluvat lomalaiselle. Loman kustannuksiin voi saada tukea kunnan sosiaalitoimen, seurakunnan tai jonkun muun tahon (säätiö, yhdistys…) kautta. Tiedustele tätä mahdollisuutta kuntasi sosiaalitoimistosta.

||Lapsena kesän kohokohta oli se kun vanhemmilla oli kaksi viikkoa lomaa ja mentiin Karjalan evakkoukin rakentamalle mökille. ||

Sara Paavolainen, hallituksen puheenjohtaja, Hyvinvointilomat

Skye-Laurel-White

||Mökkiloma yhdessä serkkujen kanssa oli kuin paratiisista. ||

Sara Paavolainen, hallituksen puheenjohtaja, Hyvinvointilomat

Skye-Laurel-White