– Sitä kun yksin asuu, niin tällainen lomaviikko on kuin paratiisissa olisi. On niin hyvä palvelu ja ruoka. Henkilökuntakin on hienoa, kehuu Heikki Hujanen. 21537219933_e35bce64dc_z
Heikki on Hyvinvointilomien tukemalla viiden päivän täysihoitolomalla lomakodissa. Sinne Heikki on tullut yhdessä muiden Mäntyharjun eläkkeensaajien kanssa.
Eläkkeensaajissa Heikki on ollut mukana jo parikymmentä vuotta. Lomien taloudellisen tukemisen Heikki näkee hyvin tärkeänä. Ilman sitä kodin ulkopuolinen loma kävisi tänä päivänä liian kalliiksi.
Vaikka Heikki on sosiaalinen, tutustuminen on joskus vaikeaa. Porukassa lähteminen helpottaa kontaktien luomista ja Heikki onkin saanut useita ystäviä muista eläkeläisistä.
– Sitä etsii sellaisia ihmisiä kuin itsekin on ja tällaisessa porukassa niitä tapaa.
Tunnelma eläkeläisten kesken on lämmin ja välitön, eikä riitoja tai erimielisyyksiä ole ollut oikein koskaan. Jokaisella on omat juttunsa ja vitsinsä ja mukaan mahtuvat kaikki.
Naisseuraakin sinkkumies on lomilta löytänyt, mutta matkoille mahtuisi lisääkin miehiä.
– Nyt kaiki miehet rohkeasti vaan mukaan. Naiset kaipaavat tanssittajia, heittää Heikki muille sinkuille pilke silmäkulmassa.
Loman jälkeen on aina kiva palata kotiin. Mieli on kevyt ja iloinen monta päivää.
– Jos ei lähtisi, ei pääsisi kotiinkaan palaamaan. Ja jos joka vuosi olisi tällainen tuettu loma mahdollinen, niin joka vuosi kyllä lähtisin, hymyilee Heikki.
22211731455_8ef8950d24_z