HAE TUETULLE TÄYSIHOITOLOMALLE

Talven ja kevään tuettujen yleishaun lomiemme hakuaika on käynnissä 30.11. saakka!

Ilmoitamme loman saaneille joulukuun loppuun mennessä. Varasijoilla olevilla on mahdollisuus saada loma peruutuspaikan kautta vielä noin kolme viikkoa ennen loman alkua. Hakijamäärien vuoksi voimme ilmoittaa vain hyväksyvistä päätöksistä. Voit tiedustella oman hakemuksesi tilannetta toimistoltamme puh. 010 830 3400 (ma-pe klo 9-12) tai toimisto@hyvinvointilomat.fi.

 

Avaa sähköinen hakemus tästä

Avaa tulostettava hakemus tästä

Avaa talven ja kevään lomien tulostettava esite tästä

Tutustu lomateemojen sisältöihin täällä

 

Tuettu lomatoiminta keskeytetään määräajaksi koronaviruspandemian vuoksi

 

Keskeytämme tuettujen lomien järjestämisen koronapandemian hillitsemiseksi määräajaksi 29.11.-18.12.2020. Päätös noudattaa viranomaisten linjauksia.

Käynnissä olevat lomat eivät keskeydy.

Lomalaisten ja lomakohteiden henkilökunnan terveys on toiminnassamme etusijalla.

Otamme henkilökohtaisesti yhteyttä kaikkiin perutuille lomille valittuihin. Asiakkaiden maksamat omavastuuosuudet palautetaan.

Tuetut joululomat järjestetään suunnitellusti, mikäli pandemiatilanne sen sallii.

Vuoden 2021 talven ja kevään tuettuja lomia voi hakea tavalliseen tapaan. Hakuaika on käynnissä 30.11. saakka.
Perutuille lomille valitut voivat lähettää uuden hakemuksen vuoden 2021 lomille

Tiedustelut sähköpostilla toimisto@hyvinvointilomat.fi tai puhelimitse numeroon 010 830 3400 (ma-pe klo 9-12).

Lomien hakuajat

Hyvinvointilomien toiminta koostuu kahdesta osasta: yleishaun lomista ja yhteistyökumppanien kanssa toteutettavista lomista. Yhteistyökumppanitahoja ovat esim. erilaiset yhdistykset ja yhteisöt.

Yleishaun lomillemme on kolme hakuaikaa: marraskuussa haetaan tammi-toukokuun lomille, maaliskuussa haetaan kesä-syyskuun lomille ja elokuussa haetaan loka-joulukuun lomille.

Yhteistyökumppanien kanssa toteutettavien lomien hakuajat vaihtelevat lomajaksoittain. Myös nämä lomat ovat avoimesti haettavissa ja loman saaminen ei edellytä yhteistyökumppanitahon jäsenyyttä. 

Tuettu loma on mahdollista saada korkeintaan joka toinen vuosi, eli mikäli olet edellisen kerran ollut tuetulla lomalla vuonna 2019, voit hakea vuoden 2021 lomille.

 

Ohje hakemuksen täyttämiseen
 

Jokainen hakemus käsitellään yksilöllisesti ja luottamuksellisesti. Lomahakemukset on täytettävä huolellisesti. Puutteellisia hakemuksia emme voi käsitellä. Kiinnitä huomiota hakemuksesi perusteluihin.

Avaa tulostettava ohje hakemuksen täyttämiseen tästä

 

Henkilötiedot
 

Täytä hakemukselle henkilötietosi täydellisinä: etunimi, sukunimi, henkilötunnus (loppuosineen), puhelinnumero sekä osoitetiedot. Lisää sähköpostiosoitteesi hakemukselle, jos haluat saada kutsun ja laskun tuetusta lomasta sähköpostitse. Saat hakemuksen lähettämisen jälkeen sähköpostiisi linkin, jota klikkaamalla vahvistat osoitteesi oikeaksi. Jos Sinut valitaan lomalle, saat kutsun ja laskun sähköpostiisi kahtena erillisenä viestinä PDF-muodossa osoitteesta: no-reply@lomajarjestot.fi. Tarkistathan sähköpostisi roskaposti säännöllisesti, ettei myöntävä lomapäätöksesi mene roskapostiin tietokoneesi asetusten takia.

Samassa osoitteessa asuvat täyttävät yhteisen hakemuksen. Täytä hakemukselle puolisosi henkilötiedot, jos myös hän hakee tuettua lomaa.

Alaikäiset voivat hakea lomaa huoltajan tai isovanhemman kanssa. Hakemukselle on merkittävä myös lasten osalta etunimi-, sukunimi, henkilötunnus (myös loppuosa) sekä tieto mahdollisista apuvälineistä tai erikoisruokavalioista.

Jos olet hakemassa lomaa ystäväsi kanssa, teidän molempien tulee täyttää omat hakemukset ja merkitä toistenne nimet hakemuksen “Haen lomaa ystävän/ystäväperheen kanssa” -osioon. Tällöin voimme mahdollisuuksien mukaan ottaa huomioon toiveenne päätöksentekovaiheessa. Huomioittehan kuitenkin, että lomat myönnetään aina henkilökohtaisesti taloudellisin, terveydellisin ja sosiaalisin perustein.

 

Lomakohteet ja -ajat
 

Laita hakemuksellesi eri vaihtoehtoja lomien ajankohdista ja lomakohteista.

Tutustu lomakohteisiin etukäteen kotisivuillamme. Lomajakson malliohjelman löydät sähköisen hakulomakkeen kautta lomakohteen nimeä klikkaamalla. Pidätämme oikeuden ohjelman muutoksiin.

Aikuislomillamme majoitutaan jaetuissa kahden hengen huoneissa. Lapsiperhelomilla majoitus on perhehuoneissa (vaihtelee lomakohteittain). Suurperheiden kannattaa hakea ensisijaisesti urheiluopistoihin, Lomakeskus Huhmariin, Kylpylähotelli Rauhalahteen sekä Kylpylähotelli Summassaareen. Näissä lomakohteissa on isoja perhehuoneita.

 

Tulotiedot ja velat

 

Täytä tulotietoihin kuukauden nettotulosi euroina. Nettotulo on osuus, joka Sinulle jää tuloistasi verojen jälkeen. Hakemukselle ei merkitä lapsilisiä. Velat ja lainanhoitokulut/kk merkitään euromääräisinä.

Puolison tai avopuolison tulotiedot on täytettävä hakemukselle, vaikka hän ei olisi hakemassa tuettua lomaa.

Jos haet lomaa lastenlastesi kanssa, merkitse hakemuksellesi lapsen etu- ja sukunimi, henkilötunnus (myös loppuosa) sekä tieto mahdollisista apuvälineistä tai erikoisruokavalioista. Lasten huoltajien nettotulotiedot/kk ja mahdolliset velat tulee merkitä hakemuksen Taloudelliset perustelut -osioon. Hakemuksella ilmoitetut velat huomioidaan päätöksiä tehtäessä.

 

Aikaisemmat tuetut lomat 
 

Merkitse hakemuksellesi mahdolliset aiemmin myönnetyt tuetut lomat.

Järjestelmämme tarkistaa tiedon hakijalle aikaisemmin myönnetyistä tuetuista lomista myös muiden lomajärjestöjen osalta. Tuettu loma on mahdollista saada korkeintaan joka toinen vuosi.

 

Perustelut lomatuen tarpeelle
 

Hakemuksen perustelut ovat välttämättömät tuetun loman myöntämisen kannalta, joten kiinnitä niihin erityistä huomiota. Kerro hakemuksesi tässä osiossa taloudellisesta, terveydellisestä ja sosiaalisesta elämäntilanteestasi. Jokainen hakemus käsitellään luottamuksellisesti.

Merkitse hakemukselle kaikki sellaiset terveyteen liittyvät seikat, jotka lomakohteen on hyvä huomioida (mm. pyörätuoli, rollaattori, erityisruokavaliot jne.). Aikuisilta edellytetään omatoimista selviytymistä mm. liikkumisesta sekä lääkkeiden ottamisesta. Lapsiperhelomilla lapset ovat huoltajan vastuulla.

Jos toivot majoitusta yhden hengen huoneessa tai haluat ottaa lemmikin mukaan lomalle, mainitse siitä hakemuksellasi. Näistä erityisjärjestelyistä Sinun tulee sopia lomakohteen kanssa erikseen. Lomakohteen perimä lisämaksu tulee maksettavaksi paikan päällä.

 

Päätöksistä ilmoittaminen
 

Ilmoitamme tuetun loman saaneille myönteisestä päätöksestä hakuajan päättymisen jälkeisen kuukauden loppuun mennessä. Varasijoilla olevilla on mahdollisuus saada loma peruutuspaikan kautta vielä noin kolme viikkoa ennen loman alkua. Hakijamäärien vuoksi voimme ilmoittaa vain hyväksyvistä päätöksistä. Halutessasi voit tiedustella hakemuksesi tilannetta puh. 010 830 3400 (ma-pe klo 9-12) tai toimisto@hyvinvointilomat.fi.

Jos joillekin lomajaksoille jää vapaita paikkoja, tiedotamme niistä kotisivuillamme. Näille lomajaksoille voi hakea varsinaisen hakuajan päätyttyä.

 

Matkakustannukset
 

Loman matkakustannukset kuuluvat lomalaiselle. Loman kustannuksiin voi saada tukea kunnan sosiaalitoimen, seurakunnan tai jonkun muun tahon (säätiö, yhdistys…) kautta. Tiedustele tätä mahdollisuutta kuntasi sosiaalitoimistosta.

||Lapsena kesän kohokohta oli se kun vanhemmilla oli kaksi viikkoa lomaa ja mentiin Karjalan evakkoukin rakentamalle mökille. ||

Sara Paavolainen, hallituksen puheenjohtaja, Hyvinvointilomat

Skye-Laurel-White

||Mökkiloma yhdessä serkkujen kanssa oli kuin paratiisista. ||

Sara Paavolainen, hallituksen puheenjohtaja, Hyvinvointilomat

Skye-Laurel-White