TUETUT LOMAT RYHMILLE

Loma on uuden ystävän lämmin halaus ennen kotiinlähtöä.

Ryhmälomat toteutetaan yhteistyössä erilaisten yhdistysten ja yhteisöjen kanssa.
Esimerkkeinä näistä ovat erilaiset sosiaali- ja terveysjärjestöt sekä eläkeläisten, maahanmuuttajien ja työttömien yhdistykset sekä seurakunnat.

Lomatoiminnan toteutumisen edellytyksenä on Sosiaali- ja terveysministeriöltä Veikkausvoittovaroista saatava avustus.

 

Vuoden 2020 tuettujen ryhmälomien hakuaika
on käynnissä 31.5. saakka!

 

Ryhmälomaa haetaan joko sähköisesti tai täyttämällä paperihakemus.
Hyvinvointilomat ilmoittaa loman saaneille ryhmille hyväksyvistä päätöksistä syksyllä 2019.
Huomioittehan, että lomajaksolle hakevien henkilöiden hakemukset lähetetään vasta, jos ryhmä on saanut Hyvinvointilomilta hyväksyvän päätöksen lomasta.

Sähköinen ryhmälomahakemus

Tulostettava ryhmälomahakemus

 

Vuoden 2019 tuettujen ryhmälomien hakuaika on päättynyt 31.5.2018.
Saimme tämän vuoden ryhmälomillemme noin 350 hakemusta. Olemme ilmoittaneet alustavat päätökset loman saaneiden ryhmien yhteyshenkilöille syyskuussa 2018

 

Mikäli ryhmälomahakemuksia tulee enemmän kuin Hyvinvointilomat voi toteuttaa, niin valinta suoritetaan seuraavilla perusteilla:

  1. Ensikertalaisuus: yhdistys hakee ensimmäistä kertaa tuettua lomaa Hyvinvointilomien tai jonkun muun lomajärjestön kautta tai edellisestä hakemuksesta on kulunut yli viisi vuotta.
  2. Yhteiskunnallinen tarve ja ajankohtaisuus: esimerkiksi erilaiset perheet, työttömien aktivointi, omaishoitajien virkistys, yksinäisyyden poistaminen, terveyden edistäminen
  3. Kohderyhmä ja markkinointi: kenelle loma kohdennetaan ja millä menetelmillä lomaa markkinoidaan (esimerkiksi henkilökohtainen etsivä/löytävä työ, avoin tiedotus)

 

Ryhmälomalle hakevien henkilöiden tulee täyttää tuetun loman hakemus samalla tavalla kuin yleishaun lomajaksoille haettaessa. Lisätietoa hakemuksen täyttämisestä Hyvinvointilomien nettisivujen ”Hae lomalle” -osiossa. Hakemus täytetään sähköisesti Hyvinvointilomien nettisivuilla tai paperilomakkeella. Myös ryhmälomille hakevien henkilöiden loma myönnetään taloudellisin, terveydellisin ja sosiaalisin perustein.
Tuetun loman saaminen ei edellytä yhteistyökumppanitahon jäsenyyttä.

“Olisin ihan eri persoona jos ei olis ollut sitä tikanheittoa ja saunomista ja uimista ja sitä kun meidät serkut pantiin riviin ja katsottiin..”

 

“..että jos huulet on siniset niin pois vedestä lämmittelemään”

Sara Paavolainen, hallituksen puheenjohtaja, Hyvinvointilomat

Rakastan

veden laineita laiturin alla

Rakastan

kujaa keltaisessa syksyn loisteessa

Rakastan

avointa tietä metsään

Rakastan

aamusumua pellolla