Ohjeet tuetun loman hakemiseen

Jokainen hakemus käsitellään yksilöllisesti ja luottamuksellisesti. Täytäthän hakemuksesi huolellisesti. Puutteellisia hakemuksia emme voi käsitellä. Kiinnitä huomiota hakemuksesi taloudellisiin, terveydellisiin ja sosiaalisiin perusteluihin.

Voit myös avata tulostettavan hakemuksen ja postittaa sen osoitteeseen Haapaniemenkatu 14, 00530 Helsinki.

Täytä hakemukselle henkilötietosi täydellisinä: etunimi, sukunimi, henkilötunnus (myös loppuosa), puhelinnumero sekä osoitetiedot.

Lisää sähköpostiosoitteesi hakemukselle, jos haluat saada kutsun ja laskun tuetusta lomasta sähköpostitse.
Saat hakemuksen lähettämisen jälkeen sähköpostiisi linkin, jota klikkaamalla vahvistat osoitteesi oikeaksi.
Jos Sinut valitaan lomalle, saat kutsun ja laskun sähköpostiisi. Tarkistathan sähköpostisi roskapostin säännöllisesti, ettei viesti mene roskapostiin tietokoneesi asetusten takia.

Samassa osoitteessa asuvat täyttävät yhteisen hakemuksen. Täytä hakemukselle puolisosi henkilötiedot, jos myös hän hakee tuettua lomaa.

Alaikäiset voivat hakea lomaa huoltajan tai isovanhemman kanssa. Hakemukselle on merkittävä myös lasten osalta etunimi-, sukunimi, henkilötunnus (myös loppuosa) sekä tieto mahdollisista apuvälineistä tai erikoisruokavalioista.

Jos haet lomaa ystäväsi kanssa, teidän molempien tulee täyttää omat hakemukset ja merkitä toistenne nimet hakemuksen “Haen lomaa ystävän/ystäväperheen kanssa” -osioon. Tällöin voimme mahdollisuuksien mukaan ottaa huomioon toiveenne päätöksentekovaiheessa. Huomioittehan kuitenkin, että lomat myönnetään aina henkilökohtaisesti taloudellisin, terveydellisin ja sosiaalisin perustein.

Laita hakemuksellesi eri vaihtoehtoja lomien ajankohdista ja lomakohteista.

Tutustu lomakohteisiin etukäteen kotisivuillamme. Lomajakson malliohjelman löydät sähköisen hakulomakkeen kautta lomakohteen nimeä klikkaamalla. Pidätämme oikeuden ohjelman muutoksiin.

Aikuislomillamme majoitutaan jaetuissa kahden hengen huoneissa. Lapsiperhelomilla majoitus on perhekoon mukaisissa huoneissa (vaihtelee lomakohteittain). Suurperheiden kannattaa hakea ensisijaisesti urheiluopistoihin ja Kylpylähotelli Rauhalahteen. Näissä lomakohteissa on isoja perhehuoneita.

Täytä tulotietoihin kuukauden nettotulosi euroina. Nettotulo on osuus, joka Sinulle jää tuloistasi verojen jälkeen. Lapsilisiä, asumistukea tai omaishoidontukea ei lasketa nettotuloihin. Velat ja lainanhoitokulut /kk merkitään euromääräisinä.

Puolison tai avopuolison tulotiedot on täytettävä hakemukselle, vaikka hän ei olisi hakemassa tuettua lomaa.

Jos haet lomaa lastenlastesi kanssa, merkitse hakemuksellesi lapsen etu- ja sukunimi, henkilötunnus (myös loppuosa) sekä tieto mahdollisista apuvälineistä tai erikoisruokavalioista. Lasten huoltajien nettotulotiedot/kk ja mahdolliset velat tulee merkitä hakemuksen Taloudelliset perustelut -osioon. Hakemuksella ilmoitetut velat huomioidaan päätöksiä tehtäessä.

Tuetut lomat myönnetään taloudellisin, terveydellisin ja sosiaalisin perustein. Lomia myönnetään ensisijaisesti henkilöille, jotka eivät ole aiemmin saaneet tuettua lomaa. Tuettu loma on mahdollista saada korkeintaan joka kolmas vuosi ja enintään kolme kertaa 10 vuoden aikana.

Jos on ollut tuetulla lomalla edellisen kerran esim. vuonna 2021, voi hakea vuoden 2024 lomille.
Jos on ollut tuetulla lomalla kolme kertaa, esim. vuosina 2015, 2018 ja 2020, voi hakea seuraavan kerran vuoden 2025 lomille, jolloin ensimmäisestä lomasta on kulunut 10 vuotta.

Järjestelmämme tarkistaa tiedon hakijalle aikaisemmin myönnetyistä tuetuista lomista myös muiden lomajärjestöjen osalta.

Hakemuksen perustelut ovat välttämättömät tuetun loman myöntämisen kannalta, joten kiinnitä niihin erityistä huomiota. Kerro hakemuksesi tässä osiossa taloudellisesta, terveydellisestä ja sosiaalisesta elämäntilanteestasi. Jokainen hakemus käsitellään luottamuksellisesti.

Merkitse hakemukselle kaikki sellaiset terveyteen liittyvät seikat, jotka lomakohteen on hyvä huomioida (mm. pyörätuoli, rollaattori, erityisruokavaliot jne.). Aikuisilta edellytetään omatoimista selviytymistä mm. liikkumisesta sekä lääkkeiden ottamisesta. Lapsiperhelomilla lapset ovat huoltajan vastuulla.

Jos toivot majoitusta yhden hengen huoneessa tai haluat ottaa lemmikin mukaan lomalle, mainitse siitä hakemuksellasi. Näistä erityisjärjestelyistä Sinun tulee sopia lomakohteen kanssa erikseen. Lomakohteen perimä lisämaksu tulee maksettavaksi paikan päällä.

Ilmoitamme tuetun loman saaneille myönteisestä päätöksestä hakuajan päättymistä seuraavan kuukauden loppuun mennessä. Varasijoilla olevilla on mahdollisuus saada loma peruutuspaikan kautta vielä noin kolme viikkoa ennen loman alkua. Hakijamäärien vuoksi voimme ilmoittaa vain hyväksyvistä päätöksistä. Halutessasi voit tiedustella hakemuksesi tilannetta puh. 010 830 3400 (ma-pe klo 9-12) tai toimisto@hyvinvointilomat.fi.

Jos joillekin lomajaksoille jää vapaita paikkoja, tiedotamme niistä kotisivuillamme. Näille lomajaksoille voi hakea varsinaisen hakuajan päätyttyä.

Matkustuskustannukset kotipaikkakunnalta lomakohteeseen ja vakuutukset kuuluvat lomalaiselle. Loman kustannuksiin voi saada tukea kunnan sosiaalitoimen, seurakunnan tai jonkun muun tahon (säätiö, yhdistys…) kautta. Voit selvittää näitä mahdollisuuksia oman kotikuntasi sosiaalitoimistosta.

Lataa tulostettava ohje tuetun loman hakemuksen täyttämiseen